Taas jäänyt tää blogiin kirjottelu vähän retuperälle.. Kaikenlaista on tässä välissä keretty puuhailla :)

Tokoteltu ollaan yritetty kovasti, molempien koirien kans omia juttujaan. Robin kans ollaan harjoteltu perusjutuista maahanmenoa, sivullaoloa, peruuttamista ja kapulan kantoa, ja sit vähän ohjatun suuntia ja pikkasen tunnariin tutustumista. Ja tietty ollaan myös temppuiltu: Ropsu on harjotellut mm. tassujen kuppiin laittamista (viimeinen on vaikea, tällä hetkellä ollaan saatu 3 tassua kuppiin, mut eiköhän se tästä..) Ja leikkimistä on harjoiteltu paljon eri paikoissa, ja se näyttää jo aika hyvin sujuvan häiriöistä huolimatta. Tän lisäks ollaan tavattu edelleen kovasti ihmisiä, koiria, käyty Turussa, ostoskeskuksissa, eläinkaupassa jne. Ja muutama viikko sitten tavattiin myös Robin sisko Nana omistajineen sekä pentusten kasvattaja Marie. Oli kyllä hyvät leikit sisaruksilla, ihana oli katsoa kun ihan samat elkeet molemmilla :) Sisarustreffit täytyy kyllä ehdottomasti ottaa uusiksi :)

Lucan kanssa ollaan kans yritetty ahkerasti treenata, jotta sinne kisoihinkin joskus päästäisiin. Ollaan mm. treenattu merkkiä, vähän tunnaria ja idaria ylemmistä luokista, ja sit hiouttu alempien luokkien liikkeitä häiriöissä (kauppojen pihoilla, aksatreeneissä, koululla, Turun keskustassa, linja-autoasemalla ja millon missäkin). Seuraamisen käännöksissä on kyllä vielä tekemistä, niitä ollaan yritetty treenata, ja sit uutena ongelmana on tullut esille kapulan tiputtelu.. Otin siis taas naksun avuksi ja rupesin naksutteleen ainoastaan hyviä kapulan kantoja. Tällä hetkellä näyttää et tää tepsis, mut ei vielä nuolasta... ;) Sit toinen noutoon liittyvä ongelma on ollut kapulan hidas (siis tulee takaisin ravilla, mut menee hakeen kapulaa laukalla) palautus. Kokeiltiin sit niin, että kun Luksulla on kapula jo suussa, lähden sitä karkuun. Johan tuli vauhtia lisää.. Pelkäsin ensin et tässä vaiheessa sit tiputtaa kapulan ku on niin kiire mun perään, mut näyttää sujuvan hyvin, kunhan lähden karkuun vasta sit ku on jo saanut kapulan tukevasti suuhun :) Nyt alkaa vielä ParHaun tokotukset taas pyöriä, niin siitä saadaan vielä viikoittainen häiriöharjoitus uusilla koirilla :)

Viime viikolla koulussa oli agilityviikko, ja vetäjänä Janita Leinonen. Oli kyllä ihan mahtavaa, ja läjäpäin saatiin hyviä neuvoja. Perjantaina sit päästiin vielä kaiken huipuks radalle hänen koiriensa kanssa: arvottiin mikä kullekin sattuu, ja mun kohdalle osui Hitti. Jänskätti kyllä melkosesti, mutta oli muuten pikkasen upeeta ohjata koiraa, joka oikeesti toimii kuin ajatus ja menee tasan sinne minne ohjaa :) Et nyt vaan näillä opeilla omia koiria treenaamaan.. :) Muutenkin ollaan käyty aksaamassa kerran viikkoon, ja tätä ois tarkotus jatkaa, Lucalla kynnet näyttää edelleen oikeen hyvältä, joten eikun vaan treenaamaan :) Päästiin sit vielä yhteen agiryhmään Lucan kans mukaan, niin tästä tosiaan nyt tuli säännöllinen harrastus.

Alkeisjuttujahan molempien koirien kanssa tehdään, ja yritetää kovasti treenata kontakteja, et niistä saatas varmat, ja sit alusta asti yritän itse muistaa liikkua eri suuntiin ja olla eri kohdissa ja saada myös koirat irtoamaan namikuppien tai lelujen avulla, ettei ainakaan tästä tuu ongelmaa. Robin kans täytyy nyt vähän miettiä, ku sille sa namikuppi on vähän liiankin suuri juttu, ja haluais heti ampua sille, et miten kannattaa tehdä et malttas ensin tehdä esteetki :) Ja eilen taas huomasin, et lähetyksiä eri suunnista pitää kyllä harjoitella ja paljon.

Viime viikonloppu meni Maskussa tokon koulutusohjaajakurssilla, pitäjänä Ilkka Stén. Eiköhän sieltäkin jotain tarttunut vaatteisiin, ylihuomenna ois jatkoa tarjolla. Maanantaina kävin Tuijan luona Snowpaw-kennelissä testaamassa yhden colliepentueen, kun nää pentutestit on osa meidän työharjotteluja. Kiitos Tuija vielä et sain tulla käymään, oli kyllä sulosia penneleitä :) Lucan kasvattaja Vaula tuli myös katsoon testiä - kiva oli nähdä pitkästä aikaa, toiv. pian nähdään uudestaan :)

Tänään oli niin ihana ilma, et oli pakko pitkästä aikaa ottaa kamera lenkille mukaan, alla siis kuvasatoa:

Luca poseeraa

Ja Robi

Ja sitten taas mennään...

Ja leikitään...

Lumikuono :)