Viimeisen kirjoituksen jälkeen on taas tullut puuhattua kaikennäköistä... Viime viikolla Robi oli tosiaan mukana koulussa joka päivä, ja Lucakin 3 päivää. Meillä oli naksutinviikko, ja "kotiläksynä" temppujen opettaminen koirille, joten kaikenlaisia juttuja on koko luokan voimin koirille opetettu :) Luca opettelee tällä hetkellä hovikumarrusta, Robi pyörähtämään itsensä ympäri ja vieraileva tähti Leevi käsien muodostaman renkaan läpi hyppämistä. Kyllä näissä tempuissa on ideaa, kun ei ole niin nöpönnnuukkaa miten liike sujuu, vaan voi keskittyä pääasiaan, eli että kaikilla asianosaisilla on hauskaa ja että oppisin itse tarkemmin naksuttelemaan.

Viime perjantaina käytiin Emilian, Safin & Gibsonin kanssa aksaamassa pitkästä aikaa, kiitos vielä seurasta ja neuvoista! Luca kokeili esteitä "kynsitaukonsa" jälkeen ja loppujen lopuksi ihan hyvin sujui. Puomille ei olisi halunnnut millään mennä (oli ilmeisesti yhdistänyt jotenkin kynsiin, koska aiemmmin on kyllä kiivennyt puomiakin). Laskettiin sit alastulorima alemmas, ja alettiin opettelu uudestaan. Hetki siinä meni, mutta sitten Luksu ilmeisesti tajusi, et täähän olikin ihan kivaa, ja ruokaakin saa, joten sit se rupes kiipeileen puomia oma-aloitteisestikin :) Robin kans tutustuttiin vähän puomin kontaktiin ja putkeen. Pikku sähikäinen ei kyllä paljoa kerennyt pysähtyä ihmettelemään, vaan innolla kokeili kaikkea (ja saattoihan pientä vaikutusta asiaan olla myös nameilla, pikku epeli nimittäin on oikea rohmu...) Mut tästä on hyvä jatkaa molempien kans, viikon päästä mennään seuraavan kerran :)

Varsin touhuntäyteinen päivä, nimittäin illalla mentiin vielä Ropsukan kanssa Paulan pentukurssia katsomaan, ja Robi pääsi myös lopputunniksi mukaan tunnelmaan haistelemaan. Luca oli tuossa iässä (kun on vieläkin..) aivan mahdottoman kiinnostunut muista koirista, joten jännältä tuntuu, et vaikka Robi pitää muista koirista ja niiden kanssa leikkimisestä, ainakin vielä mun kanssa puuhaaminen näyttää menevän kaiken muun edelle :) Eli jotta tämä pysyiskin näin, keskityttiin vaan pitämään yhdessä hauskaa, leikittiin ja otettiin ihan pikkasen katsekontaktia muiden koirien pyöriessä ympärillä.

Tokotusten suhteen Luca opettelee tällä hetkellä merkille lähetystä, ja on pikku hiljaa alkanut saada homman päästä kiinni, kaukkareita (vähitellen ollaan lisätty matkaa) ja kerrattu kaikkea edellistä. Robi nyt ei ole niin kauheasti vielä mitään opetellut, tekemistä riittää ihan arjen ihmeisiin tutustuessa. Ollaan kuitenkin vähän ruvettu naksuttelemaan katsekontaktia, maahanmenoa, ja tietysti luoksetuloa ollaan harjoiteltu. Sit ollaan käyty Ropsukan kans Turussa, Paraisten "keskustassa", kaupan pihalla yms. ihmettelemässä ihmisiä ja muuta vilinää. Hyvin on mennyt, edelleen valtavan reipas ja avoin pentu, joka ei turhia hötky :) Minun tehtävä on siis vaan olla pilaamatta lupaavaa pentua...

Tämän viikon maanantaina saatiin Leevi-herra hoitoon, nimittäin Hanna lähti viikon työmatkalle jenkkeihin (toim. huom. eilen siellä oli ollut 25 astetta lämmintä, ei yhtään käy kateeks...) Tämä viikko on siis mennyt koirasirkusta pyörittäessä... :) Ryhmä rämän kans ollaan tietysti harrastettu joka päivä metsälenkkeilyä, tai siis kokoonpanolla Luca ja Leevi, Robi on ollut 2 kertaa mukana niin, et oon kantanut sitä osan matkasta. Hirveen hyvin se kuitenkin jaksaa, joten ei mene kauaakaan, et sen voi ottaa useammin mukaan :) Ja ihan hyvin jos jaksaa, nimittäin varsinainen mötkö, sillä "pieni" painaa jo 7,5, kg, joten kauan sitä ei enää kannella... Mut olipahan kuntoilua sit mullekin :) Alla taas muutama räpsäisy vauhdikkaista lenkkeilijöistä.

Ryhmä-rämä :)

Hetken maltettiin poseerata, ja sit taas mentiin...

Ja mentiin...

Siitäs saat, isoveli!

Luca ja keppi

Pahimmat höyryt päästettyään maltettiin taas hetki poseerata...

Luca the vuorikiipeilijä

Leevi:

Leevi ja makoisa korsi

Robi

Ja sit taas voidaan jatkaa matkaa... Tuletteko te?