Pitäähän nyt uuden vuoden kunniaksi yrittää saada blogikin taas ajan tasalle...

Ensiksi on varmasti kerrottava ikävät uutiset Lucan terveysrintamalta: nimittäin pojulla on todettu ikävä autoimmuunisairaus SLO Itku, joka nyt on jonkin verran vaikuttanut arjen askareisiin. Lyhykäisyydessään SLO on sairaus, jossa elimistö hylkii kynsiä, ja ne vähitellen haurastuvat ja irtoilevat. Tällä hetkellä on suurin osa kynsistä jo irronnut ja uusia kovasti kasvatellaan. Nyt vaan peukutetaan, että sairaus jäisi tähän, eikä kynnet rupeaisi uudestaan vaihtumaan. Luksu itse on ollut reipas potilas, ja sillä lääkärin sanojen mukaan näyttää olevan äärimmäisen korkea kipukynnys. Joitain kipupäiviä on kuitenkin ollut, ja tämän seurauksena ei ole pystytty lenkkeilemään ja touhuamaan normaalisti, mikä taas on aiheuttanut turhautumista, ja tietty tämä kaikki koiraa myös stressaa.

Sairastelusta huolimatta ollaan me silti keretty jotain puuhaamaankin, tokoa ollaan treenattu, käyty koirakavereiden kanssa lenkillä ja muita arkisia askareita. Uuden vuoden kunniaksi olen jopa asettanut tavoitteeksi, että viimeistään ensi kesänä korkattaisiin viralliset tokotukset... Agilityähän me ollaan kans pikkasen harjoiteltu, ja sitä ois tarkoitus tosissaan jatkaa, kunhan kynnet saadaan kuntoon. Ja ties mitä uusia lajeja tulee vielä kevään aikana tutuksi, kun koulussa on monta viikko keväämmällä ihan vaan eri harrastuslajeihin tutustumista :)

Joulu meni perinteisesti pohjoisessa, jossa kerettiinkin viettää useampi viikko, sillä koulusta oli vähän pitempi joululoma (tai loma ja loma, sillä pitäisi silti lukea ensi viikon tenttiin, tehdä rotuesityksiä keväälle ja kirjoittaa syksyn opinnäytetyö valmiiksi...) Kerkesin myös suorittaa viikon valinnaisen harjoittelujaksoni paikallisessa Mustissa ja Mirrissä. Kivaa oli, oisin kyllä pitempäänkin siellä viihtynyt :)

Jouluna aika muuten kuluikin perinteisissä merkeissä: syöden, nukkuen ja ulkoillen. Tokoilut ovat loman aikana jääneet hävettävän vähälle, mutta nyt on aika siinäkin suhteessa terästäytyä...

Alla kuitenkin muutama ulkoilukuva, jotka tuli joulun aikana räpsittyä:

Oli kyllä rentouttavaa lenkkeillä tämmösissä maisemissa :) Etelässä en olis vielä uskaltanut (katotaan uskallanko ollenkaan) jäälle mennä, mutta pohjoisessa pystyi sinnekin turvallisesti menemään. Ja kivaa näytti olevan...  Juoksukuvia mun on melko turha ruveta tänne lisäileen, niistä ei nimittäin hirveesti selvää saa. Malttoihan Luksu kuitenkin muutaman kerran pysähtyä jotain katseleen, niin silloin oli hyvä kuvata :)



Ja pitihän muutama maisema metsässäkin yrittää vangita:




Tämmöisiä kuvia ois voinu napsia vaikka kuinka paljon, Luca ei ilmeisesti ole vielä tajunnut et hanska kuuluu käteen eikä suuhun...



Ja pitihän välillä aina innostua kepin kiskomiseen Leevin kanssa... Ihan hyvä et kiskottavana ei ole toi yläkuvassa oleva hanska... :)



Vuodenvaihde sujui sitten tosi rauhallisissa merkeissä, ihan oltiin vaan kotosalla. En olis kyllä halunnut Lucaa yksin kotiin jättääkään, kun ulkona kuitenkin paukutellaan. Tähän mennessä ei ole niihin reagoinut (koputtaa puuta), mutta mielestäni silti kaikki varotoimenpiteet on tarpeeseen. Käytiin siis lenkillä tosi aikasin, ja sitten uskaltauduttiin ilta- tai oikeastaan yöpissalle vasta kun pahin pauke oli jo loppunut. Olis niin inhottava, jos koira sais viereensä jonkin pommin, ja rupeis sit pelkäämään... Mutta pitää toivoa et niiltä säästytään :)



Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta 2009 kaikille blogin lukijoille!!