Taas on vierähtänyt luvattoman pitkä tauko kirjoitusten välissä... Mutta oikeastaan meille ei ole tapahtunut mitään superihmeellistä, jos koulua, normaaleja tokoiluja ja muita arkisia askareita ei lasketa. Koulussa on mm. käynyt Kaisa Hilska pitämässä tosi mielenkiintoisen luennon koiran ruokinnasta. Aiheesta olisi todellakin voinut kuunnella monin verroin enemmän. Herätti kyllä taas paljon uusia ajatuksia. Ja tässäkin suhteessa vanha totuus pitää paikkaansa, eli tieto lisää tuskaa... :)

Viime viikonloppuna olin myös Helsingin Seudun Kennelpiirin terrierijaoston järjestämällä Kasvattajan peruskurssilla, joten se on nyt sitten suoritettu :) Oli tosi antoisa (ja tiivis) viikonloppu: luennoitsijoina kurssilla oli mm. eläinlääkäri Nina Menna, Annette Relander ja dosentti & ulkomuototuomari Kirsi Sainio. Uteliaille mainittakoon, että kävin kurssin silkasta mielenkiinnosta, ja saattoihan asiaan olla pientä vaikutusta silläkin, että kurssi sattuu olemaan pakollinen opinnoissani. Kasvatussuunnitelmia ei kuitenkaan missään nimessä ole :)

Leevi kävi Hannan kanssa kylässä täällä pari viikkoa sitten, ja kivaa tuntui pojilla olevan, kun pääsivät yhdessä metsään kirmaamaan. Tässä vähän kuvasatoa lenkiltä:

Ota kiinni jos saat...

2013730.jpg 

Ja sitten juostaan LUJAA...

2013748.jpg

Välillä testataan hanskan kestävyyttä...

2013745.jpg

Luca ilmeisesti päättikin, että sitä ei sittenkään jaeta...

2013768.jpg

Ylpeänä (ja yksin) takaisin hanskan kimppuun...

2013736.jpg

Tokot on menneet pääosin hyvin (ohjaajan tekemiä mokia ei siis lasketa, vaan koira on toiminut hyvin) Viime aikoina ollaan treenattu pääosin ruutua, kaukkareita, joissa seisominenkin on ruvennut vähitellen sujumaan ja noudon eri osasia, lähinnä kapulan pitoa ja kantamista. Kunnes päästiin tähän päivään... tän päiväsen tokon perusteella mulle meinaa iskeä epäusko, et päästäänkö me ikinä virallisiin kisoihin asti. Nimittäin tehtiin tossa pihalla ruutua, ja mikään ei meinannut onnistua. Luca oli sitä mieltä, et ei me ikinä mitän ruutua olla harjoiteltukaan... Eli aimo annos harjoituksissa siis taaksepäin... Ja sit ilmeisesti meni jokin aivan ihana tyttö ohi, nimittäin Luca meni siitä ihan sekaisin. Viime aikoina kun ollaan pystytty ihan hyvin treenaan, vaikka muita koiria on lähellä ja menee ohi, mut ilmeisesti se tyttö oli sit ihan hot, ku meni pojan nuppi ihan sekaisin, blaa... Sen jälkeen oli turha yrittää enää hakata päätä seinään, joten kokeillaan huomenna uusia kuvioita.

Tokolupausten treeneissä ollaan tietty edelleen käyty, ja pääsipä mun mukaan kerran myös Leevi-herra.Tavoitteena siis on, et rupeisin vähän treenaan myös sen kanssa. Treenit meni oikein mallikkaasti, liikkeet sujuu hienosti, kunhan saadaan alle lisää keskittymis- ja häiriöharkkoja. Mulle tuotti vaikeuksia pikkuherran koko: nimittäin isompaan koiraan tottuneena oli tosi vaikeaa kun pieni koira seurasi (tai siis yritti seurata, kun minä sabotoin sitä koko ajan...) Eli kun en mielestäni nähnyt sitä hyvin silmäkulmasta, niin pitihän sitä sitten oikein kunnolla kumartua tuijottamaan Leeviä, jotta sen seuraaminen paranee... Kiitos kuitenkin Hanna, kun lainasit pikkuherraa tälle tunarille :) Johtopäätöksenä treeneistä molempien koirien kanssa tällä hetkellä fiilis on siis, että hyvin menee, kunhan ohjaaja pistetään vaihtoon...