Nyt on vähän blogin päivitykset myöhässä, joten täytynee palata ajassa taaksepäin... Eli viikko sitten 11-12.10. oltiin Paattosilla BlueSnowFix -kennelpäivillä (mukana siis kennelit Blue Summer's, Snowpaw ja Eurofix). Kiitos vielä kerran järjestäjille superhauskasta viikonlopusta :) Voitte olla varmoja, et tullaan uudestaan ensi vuonna! Matkaseurana meillä oli Hanna ja Leevi, jotka tulivat meidän luokse Paraisille pe-iltana. Voi sitä riemua, kun pieni Leevi-herra tajusi, mihin tultiin, kun ei siis ole ennen käynyt täällä :) Hyvä ettei valituksia naapureilta saatu, sen verran ilmoinen (ja äänekäs) oli kaverusten jälleennäkeminen...

La-aamuna sitten suunnattiin auton keula kohti Paattisia ja kennelpäiviä. Hienon mökin olivat Vaula, Tuija ja Teija kyllä viikonlopuksi saaneet käyttöömme. Ilmoittautumisen ja muihin sukulaiskoiriin tutustumisen jälkeen vuorossa oli aluksi tokoa. Lucan kanssa tehtiin vähän omiamme ja leikittiin, loistava tilaisuus oli harjoitella, kun ihania collie-tyttöjä oli ympärillä häiriönä :)

2002406.jpg

Samaan aikaan tokon kanssa alkoi myös näytelmä, jossa olikin muutama koira poikineen. Pitkään aikaanhan ei Lucan kanssa olla kehässä pyörähdetty, mutta hyvin tuntui muistavan, miten siellä kuuluu käyttäytyä. Vaikka juostiin kehään suoraan tokokentältä, eikä vahingossakaan koskettu harjaan tai vaihdettu edes näyttelyremmiä... Leevi loisti omalla sarallaan shelttikehässä ollen ROP ja lopulta BIS3 :)

2002397.jpg

Ruokailun jälkeen vuorossa oli sitten maastoagilityä, joka olikin aivan huippuhauskaa. Melkoinen mölykuoro metelöi taustalla aina, kun joku koira rataa suoritti. Eikä muuten Luca tainnut tehnä siinä poikkeusta... Ohjelmarikkaan päivän päätti vielä toto-juoksu (koiraa pidetään kiinni, ohjaaja juoksee karkuun, ja koira päästetään perään). Tämä oli ilmeisesti meidän laji, sillä Luca sijoittui suuren osallistujamäärän joukossa toiseksi, häviten voittajalle pari sekunnin sadasosaa :)

2002391.jpg

"Lentäen maaliin"

Toton jälkeen käytettiin koirat vielä pienellä metsälenkille, ja sitten olikin vuorossa vapaata illanviettoa saunomisen ja makkaransyömisen merkeissä. Kyllä sitten uni maistui touhukkaan päivän jälkeen sekä omistajille että koirille.

Sunnuntaina oli sitten sama tohina päällä heti aamusta. Aamulla käytiin taas pienellä metsäulkoilulla koiralaumalla Luca, Leevi, Helmi, Nala ja Jade. Luca siis pääsi kukkulan kuninkaaksi ihanien tyttöjen seuraan, ja meno oli sen mukaista :) Päivän ohjelmassa oli ekana taas tokoa, jonka minä vedin tällä kertaa, sillä tokon vetäjälle oli tullut este. Tästä syystä tokokin oli melkoisen alkeistasoista, mutta toivottavasti kaikki saivat kuitenkin jotain uusia eväitä. Minä ainakin sain kivaa kokemusta :) Muutkin ohjelmat seurasivat lauantaita näytelmineen, maastoagilityineen ja toto-juoksuineen. Minä urakoin näyttelyssä ja esitin Lucan ja Leevin lisäksi myös Jaden, joka oli lopulta PN2 :) Leevi ja Luca toistivat lauantaiset sijoituksena, sillä Leevi oli taas näytelmäkehässä ROP-sheltti ja BIS3, ja Luca totojuoksun toinen. Illalla sit kotiin palattuamme oli muuten melkoisen väsynyt koira, eipä juurikaan huomannut, että mulla edes on koira...

Tässä alla vielä yksi otos kennelpäiviltä, nimittäin minun vetäessä tokoa Tuija ja Vaula päättivät ottaa Lucasta kuvia. Kiitokset kovasti molemmille :)

2002120.jpg

Kuvaaja Tuija Heikkilä