Vihdoinkin blogi on nyt saatu virallisesti avattua: ensin piti odotella Kiinasta asti tulevaa tietokonetta, ja sit vielä odotella, et netti saadaan toimimaan...

Mutta, esittelenpäs ensin itseni ja Lucan: olen siis 26-vuotias koiranomiopiskelija, joten tällä hetkellä majailen Paraisilla. Luca taas on juuri 2 vuotta täyttänyt pk colliepoika, jonka kanssa yhdessä opiskellaan koiramaisia juttuja. Hyvin ollaan kotiuduttu uudelle paikkakunnalle ja saatu jo paljon uusia kavereita.Luca viihtyy hyvin: se pääsee aina pari kertaa viikossa mun kans mukaan kouluun, ja joka päivään kuuluu tietysti kunnon metsälenkit. Meidän lähellä on ihan valtavan hyvät ulkoilualueet: 10 minuutin kävelymatkan päässä ihania metsä- ja peltoalueita, jossa Lucankin loppumattomat energiavarastot saadaan ainakin hetkeksi tyhjennettyä :) Saman kadun varressa on myös paikkakunnan koirakoulun treenikenttä, jonne meidätkin on toivotettu tervetulleeksi. Ensi viikosta alkaen ruvetaan treenaamaan tokoa siis myös täälllä Paraisilla. Tämän lisäksi treenataan vielä Helsingin Seudun Kennelpiirin tokolupaukset -ryhmässä, jolla treenejä ei ole ihan joka viikko. Tokon lisäksi ollaan vähän haisteltu agilityn alkeita, ja omaksi iloksi hakuiltu ja myös kokeiltu jälkeä.

1968730.jpg

Tässä alla vielä pari kuvaa Paraisten kauniista syksystä:

1968756.jpg

1968766.jpg

Koiranomin opinnot siis alkoivat tämän vuoden syyskuussa, ensimmäinen koulupäivä oli 8.9. Tosi -mielenkiintoisilta (ja tiivistahtisilta) opinnot vaikuttavat, mutta senhän takia täällä ollaan, et opitaan mahdollisimman paljon :) Joka toinen viikko ollaan koulussa, ja aina väliviikoilla olis tarkoitus lukea tenttiin, tehdä projektitöitä, esityksiä yms, joten tekemistä kyllä riittää. Ensimmäisellä viikolla aiheena oli koiran alkuperä, vietit ja vaistot, ja toisella anatomia, rakenne ja liikkeet. Nytkin siis pitäisi olla lukemassa torstaiseen tenttiin, jossa pitäis osata mm. koiran luusto latinaksi...

Viime viikolla alkoi HSKP:n tokotreenit, ja ekalla kerralla oli pienimuotoinen alkutesti, jotta sitten saadaan vähän suuntaa treenaukseen. Lucalla oli taas hieman intoa liikaakin, ja se kohdistui myös ryhmän muihin koiriin, mut pääosin ihan hyvin meni. Sit ku ruvettiin oikeasti tekemään, oli Luca innolla mukana. Pisteitä saatiin alon liikkeistä ohjaajan arvion mukaan 8-9,5. Mun yllätykseksi paikallaolo oli Lucalla vahva (vaikka vieressä koirat nousivat, Luca-poika vaan pysyi :) Toinen mistä saatiin kehuja, oli seuraaminen, joka oli kuulemma innokasta ja oikeapaikkaista. Nyt treenin alle tulee kuitenkin perusasento, sillä sitä ei olla viime aikoina kauheasti treenattu, ja se näkyi sit taas vinoutena yms.

Tänään käytiin tekeen ihan lyhyt treeni kaupan pihassa, tehtiin liikkeestä maahan ja lyhyitä seuraamisia käännöksillä. Yritin saada intoa kasvamaan siten, et kesken seuraamisen palkkasin Lucaa läpi- leikillä (eli Luca pujottelee mun jalkojen välistä, mitä se rakastaa ihan kauheesti). Toimi muuten älyttömän hyvin, tuli selvää ekstraintoa seuraamiseen :) Mut, nyt pitää lähteä käyttään Lucaa iltapisulla :) Tarkoitus olisi siis kirjoitella blogia ainakin viikoittain, joskus varmaan useamminkin ;) Kuulumisiin, ja hyvää viikonjatkoa kaikille :)